Какви са предимствата на многократните бутилки за вода?

Какви са предимствата на многократните бутилки за вода?

Многократните бутилки за вода стават все по-популярни в наши дни, превръщайки добрата хидратация в истинско удоволствие, като едновременно с това се грижим и за опазването на околната среда.

Почитателите на здравословния начин на живот добре знаят, че бутилираната в пластмасови бутилки вода съдържа микропластмасови частици, които се отделят от опаковката, а и не е никак полезно тя да се използва повторно. Ето заради това многократните бутилки за вода стават все по-предпочитани. Те са екологични, практични, удобни и издръжливи във времето.

Какви видове многократни бутилки за вода има?

·       Пластмасови – при тези бутилки е важно да проверите дали съдържат ВРА (Бисфенол А), което представлява химично съединение, оказващо неблагоприятно влияние върху репродуктивното здраве на мъжете и жените. Пластмасовите бутилки се предлагат на по-достъпни цени, но могат да изменят вкуса на водата с времето;

·       Стъклени – многократните стъклени бутилки не променят вкуса на водата, издръжливи са и се почистват лесно, рециклират се многократно и не взаимодействат с водата и другите течности;

·       Стоманени – бутилките за вода от неръждаема стомана притежават способността да запазват течността топла или студена за по-дълго време, не съдържат BPA, подобно на стъклените и някои от пластмасовите бутилки, не придават специфичен вкус и мирис на храните и напитките, устойчиви и леки са, почистват се лесно и имат дълъг срок на употреба.

Какви са предимствата на многократните бутилки за вода?

·       Опазване на околната среда

Въпреки че през последните години полагаме огромни усилия по отношение на рециклирането, често много отпадъци се озовават в реките, моретата и океаните, унищожавайки естествената среда на множество водни животни и организми. Един от най-често откриваните замърсители е именно пластмасата и по-конкретно – еднократните пластмасови бутилки за вода, голяма част от които не се разграждат през годините. Именно поради тази причина чрез многократните стъклени и стоманени бутилки успяваме да допринесем за опазването на природата чиста.

·       Спестяване на средства

Закупуването на многократна бутилка за вода е дългосрочна инвестиция, чиято стойност може да си възвърнем в рамките на месец, смятайки сумата, която бихме похарчили за същия период, ако ежедневно си купуваме по една пластмасова бутилка с вода.

·       Повишена хидратация

Чрез носенето на многократна бутилка за вода всеки ден с нас можем лесно да си изградим здравословни навици, поемайки повече течности. Всички знаем колко важна е добрата хидратация за организма, така че това чудесен начин да превърнем пиенето на повече вода в ежедневна рутина.

·       Задържане на температурата на водата по-дълго време

Термобутилките от неръждаема стомана задържат напитката в идеалната температура и позволяват  да й се наслаждаваме в продължение на много часове.

·       Разнообразие от дизайни


Многократните бутилки за вода се предлагат в различни цветове и дизайни, създаващи много настроение и будещи усмивки.

·       Аксесоари за повече удобство

Голяма част от многократните бутилки се продават с протектори и калъфи против хлъзгане, както и с каишка или държач, които позволяват по-лесното и удобно носене, а също и закачането за раници, чанти и джобове.

Някои бутилки са снабдени с въглероден филтър, който елиминира вредните частици от водата, балансира нивата на Ph и добавя полезни микроелементи към съдържанието й.

Многократните бутилки могат да се използват на различни места – в офиса, по време на тренировка, на поход и т.н. От това зависи и вместимостта, която ви е необходима. Най-предпочитани са тези със среден размер – около 500 мл., но това все пак зависи от индивидуалните ви нужди и предпочитания.


В заключение бихме казали, че е страхотно, че все повече хора предпочитат да пият вода, вместо безалкохолни напитки, и това в огромна степен се дължи именно на популяризирането на многократните бутилки. Не отлагайте тази полезна инвестиция в здраве и бъдете сигурни, че вашето тяло ще ви се отблагодари. А и цялата планета. Подобен вид бутилки за вода може да откриете в много магазини. Ние обаче препоръчваме разбира се нашите продукти в EcoKompas.com, тъй като те са създадени изцяло с цел редуциране на количествата произвеждана и потребявана вредна пластмаса, а това е изключително важно за нас.

Свързани продукти

Голяма стоманена бутилка - 1000 мл. Голяма стоманена бутилка - 1000 мл. РАЗПРОДАДЕНО
Голяма стоманена бутилка - 1000 мл.
38.70лв.

Тази голяма стоманена бутилка от 1 литър е идеална за ежедневна употреба или за тежки тренировки! Тя е обемна и побира доста течност, но въпреки това е изключително удобна за носене. Освен това използването на стоманена бутилка за многократна употреба помага на околната среда, като спестява много изхвърлени пластмасови бутилки да попаднат в депата за отпадъци.Разбира се, освен че заемаш твърда и отговорна позиция против замърсяването на природата, ти помагаш и на себе си!Търсите по-здравословен начин за пиене на вода? Нашата голяма стоманена бутилка с вместимот от 1000 мл. е идеална за вас! Изработена от висококачествени материали, тази бутилка не отделя вредни токсини или химикали във водата ви, както пластмасовите бутилки. Освен това е лесна за миене и няма да остави метален вкус в устата ви. Пийте по-здравословна и чиста вода още днес с нашата голяма стоманена бутилка!Тази стоманена бутилка е идеалният начин да вземете напитката си със себе си в движение. Двойните вакуумни стени поддържат напитката ви гореща или студена до 12 часа, а винтовата капачка предотвратява разливането.Имаме стоманени бутилки за вода и с по-малък обем. Например: 500 мл. и 750 мл...

РАЗПРОДАДЕНО
Стоманена бутилка за вода с цветя - 500 мл.
34.70лв.

Ние обичаме нашата стоманена бутилка за вода с цветя! Тя е лека и удобна за пренасяне, тъй като размерът ѝ помага да се побере почти навсякъде. Тя е супер подходяща за ежедневна употреба или за кратки тренировки.Използвайки стоманена бутилка за многократна употреба, вие помагате на околната среда, защото спестявате на планетата ни много изхвърлени пластмасови бутилки, които не се рециклират, а се превръщат в микропластмаса, която след това замърсява световния океан. Нашата бутилка за многократна употреба е и термос, тъй като е изолирана с двойни вакуумни стени, което ѝ позволява да поддържа напитките ни топли или студени до 12 часа. Ние лично сме я тествали и знаем, че през лятото, когато температурата е над 35 градуса, тя запазва водата ни студена през целия ден на плажа! Същото е положението и през зимата! Може да се ползва не само за вода, нали?Обичате ли да сте здрави и да пестите пари? Е, с нашата стоманена бутилка за вода с цветя можете да направите и двете! Тази бутилка от 500 мл е изработена от здрава стомана и има красив дизайн с цветя. Тя също така е устойчива на изтичане, така че не е нужно да се притеснявате, че ще загубите част от напитката си. Освен това капачката с винт предотвратява разливането, което я прави лесна за носене в движение.Бутилката е изработена от безопасна неръждаема стомана тип 304. Предлагаме я в 4 различни варианта като цветове, при поръчка може да избирате от менюто горе до цената.Бутилката НЕ придава метален вкус на водата!..

Купи
Артистични бутилки от неръждаема стомана
42.90лв.

Покупката на само една бутилка за многократна употреба като тази от снимките, всъщност може да окаже огромен ефект върху опазването на околната среда. Истината е, че годишно в природата попабат милиони пластмасови бутилки, които не подлежат на рециклиране. Те замърсяват всичко, което обичаме, а пластмасата от тях се превръща в микропластмаса, която в крайна сметка рано или късно стига до корема ни по един или друг начин.Решението е просто - бутилка за многократна употреба без пластмаса! Тя помага на природата, но помага и на нас!Нашите красиви бутилки са с вместимост 500 мл. Приблизителното тегло на 1 бутилка е 280 грама, а размерите са както следва - дъно 7.3 см., височина 22.5 см. , капачка 4.3 см.Бутилките са изключително красиви на живо! Задържат топло и студено, тъй като са изолирани с двойни стени от стомана.Моля при поръчка, изберете една от опциите за модел, трудно ще сбъркате, тъй като и 4те модела са прекрасни...

Купи
Стоманена бутилка за вода с тапа от бамбук
34.70лв.

Това е новата ни стоманена бутилка, която е изключително лека за носене. Това се дължи най-много на факта, че тапата е изработена от бамбук, който е доста лек материал. Бутилката притежава защита против протичане, тъй като е уплътнена със силиконово уплътнение в горната част.Бутилката е перфектен избор за всички защитници на природата и за тези, които практикуват устойчив живот без вредни отпадъци, тъй като представлява алтернатива на еднократните пластмасови бутилки.Вместимостта на бутилката е 1000 мл./1 литър. Изработена е от безопасна, неръждаема стомана тип 304. Затваря се плътно, не придава метален вкус на водата. Има удобна дръжка за носене или за закачане.Бутилката не е с двойни стени и не е термос бутилка. В секцията ни със стоманени бутилки може да откриете други модели, които са с двойни стени и правят по-добра изолация на напитките.Тежи около 230 грама.Съветваме Ви да оставяте бутилката отворена след миене за известно време. Също така е препоръчително да си мие без абразивни гъби и пособия. Да не се използва във фризер или микровълнова фурна!..

Купи

Подобни публикации

Напишете коментар