Какви са предимствата от използването на кутии за храна от екологични материали?

Какви са предимствата от използването на кутии за храна от екологични материали?

Един от най-сериозните екологични проблеми в световен мащаб е използването на пластмасата. Бавно, но решително обаче, хората стават все по-осъзнати и започват все повече да се интересуват от здравословния начин на живот и от опазването на околната среда.

В наши дни много хора знаят добре правилото, че храната и пластмасата не трябва да вървят ръка за ръка. Така, в името на чистата природа, доброто здраве, вкусната и полезна храна, производителите създадоха алтернативни варианти, които да подпомогнат поддържането на тези полезни навици, под формата на кутии за храна от екологични материали.

Какви видове кутии за храна от екологични материали има?


Пластмасовите кутии за обяд могат да бъдат заменени с много по-добри варианти като тези от бамбук, стомана или от пшенична слама. Някои екологични материали са биоразградими, какъвто е бамбукът, например. При всички положения нашето тяло и заобикалящата ни природа ще ни бъдат благодарни за избора.

Подходящи са както за офиса, така и за училище, разходка в парка, излет в планината, на плажа, при пътуване, след спорт и т.н.

Какви са предимствата от използването на кутии за храна от екологични материали?

·       Спестяват време


Храненето е задължителна част от ежедневието на всеки един от нас, но обедната почивка в офиса или междучасието в училище понякога не са достатъчни, за да отскочим до близкото заведение или магазин, откъдето да си купим обяд. Ако държим и храната, която консумираме, да е здравословна, то тогава няма по-добро решение от това да си носим домашно приготвени вкусотии в кутия за хранене. По този начин спестяваме време и се наслаждаваме на обяд по наш вкус, сготвен с качествени продукти.

·       Комбиниране на няколко различни храни


Много кутии за храна се предлагат с няколко отделения, което позволява да комбинираме различни храни, без да ги смесваме. Така можем да имаме едновременно салата, основно ястие, десерт и плод, например. С такива кутии си осигуряваме едновременно обяд и лека следобедна закуска на една ръка разстояние.

·       Удобство и лекота

Кутиите за храна от екологични материали са изключително компактни и удобни за пренасяне, и не добавят особено голяма тежест към останалите неща, които носим със себе си – дали в дамската чанта, в ученическата раница или в пътния багаж, винаги се намира достатъчно място за една кутия за обяд.

·       Запазване свежестта на храната

Едно от основните предимства на кутиите за храна е способността им да запазват с часове свежестта и качествата на домашно приготвените ястия и пресни продукти.

Термосите за супа, например, са любими на много хора заради свойството им да съхраняват любимата им супа топла в продължение на няколко часа, така че да имат вкусен и топъл обяд с аромат на дом, независимо къде се намират.

·       Непроменен вкус на ястията

Липсата на пластмаса определено допринася в огромна степен за запазването на качеството на храната. Кутиите за обяд от екологични материали запазват вкуса и аромата на ястията и те остават непроменени до момента на тяхната консумация.

·       Огромно разнообразие от различни видове кутии за храна


Кутиите за храна от екологични материали се предлагат в огромно разнообразие, така че всеки вкус и лични предпочитания да бъдат задоволени, което е още едно безспорно предимство на тези продукти.

В заключение бихме казали, че с удоволствие наблюдаваме набиращата популярност тенденция здравословната храна в кутия да измества бързите храни и пакетирани продукти. Няма как да скрием радостта си от този факт, виждайки най-вече подрастващите, които предпочитат да се хранят с домашно приготвени ястия в училище, отколкото с т.нар. „джънк фууд“ и твърдо вярваме, че ако съществува „мода“ в храненето, която да носи само здравословни ползи, то ние подкрепяме именно тази – „модата“ на домашната храна с вкус на уют, побрана в една малка кутия.

Свързани продукти

Голяма стоманена кутия за обяд Голяма стоманена кутия за обяд РАЗПРОДАДЕНО
Голяма стоманена кутия за обяд
42.70лв.

Да си носиш храна от вкъщи за обяд в офиса например или да пращаш хапване за детето, когато е на училище има две огромни предимства. Първото е, че най-вероятно храната ще бъде доста по-вкусна и здравословна от това, което ще купиш от магазин/лафка/закусвалня. Още повече, ще бъде и много по-изгодна!На второ място, носейки храна от вкъщи в подобна на тази кутия, ти ще водиш един много по-природосъобразен начин на живот, тъй като ще спестиш на нашата планета стотици пластмасови боклуци от еднократни кутии и тарелки за обяд.Стоманената ни кутия е изключително здрава и практична. Тя е голяма и побира всичко най-необходимо даже и повече. Сега любимото ти хапване, сандвич или салата ще бъдат винаги с теб.Кутията е изработена от висококачествена стомана (Food grade 304), което я прави безопасна за контакт с храни. Кутията ни не пази миризма, бактерии или вкусове. Освен това е BPA free и като цяло не съдържа нищо вредно и още по-важно 0 пластмаса!Кутията е обемна, така че в нея определено може да съберете храна за едно ядене на възрастен човек. Стоманената ни кутия се затваря плътно от двете страни, въпреки това не препоръчваме да се съхраняват супи и по-течни ястия в нея. По-скоро е подходяща за по-твърди храни, зеленчуци, ядки, салати, сандвичи и плодове.Кутията НЕ може да се ползва в микровълнова фурна. Но може да се ползва в стандартна фурнаКъм момента предлагаме кутията в три варианта. Единият е без никакви разделения и вместимост 1.2 литра, а другият е с едно разделение, което може да се мести и така може да добавяте в кутията два вида различни храни, без те да се смесват, тоест разделението дели кутията на две и освен това тази кутия е доста по-голяма с вместимот от 1.8 литра. Третият вариант е отново с вместимост 1.8 литра, но с разделение, което дели кутията на три отделни части. При поръчка може да изберете от менюто желан вид кутия.Имаме сравнителни снимки като размер между двете кутии, а тук посочваме и сантиметрите:Кутия 1.2 литра - 18.5 см. * 6.3 см. * 13.9 см.Кутия 1.8 литра - 22.8 см. * 6.8 см. * 16.8 см.Препоръчваме кутията да се измива веднага след употреба, това може да става ръчно или в съдомиялна машина. След това е добре да се подсуши...

РАЗПРОДАДЕНО
Кутия за обяд от пшенична слама с отделения
48.70лв.

Ако търсиш перфектната кутия за обяд на твоето дете или пък за теб, то мисля че току-що я намери. Кутията, която виждаш е изработена от пшенична слама, което я прави възможно най-добрия екологичен вариант, който сме открили до този момент.Въпреки че кутията е еко, то тя отговаря на всички необходими критерии, които търсим, когато избираме подобна кутия, а именно:- Практична е- С достатъчно вместимост- Отделения за храната- Може да се ползва в микровълнова фурна, но е необходимо да се махне капака. Препоръчително време за топлене - не повече от 3 минути.- Притежава стабилна закопчалка- Подходяща да се мие в съдомиялнаРазмерите на кутията са: 20.5 см * 13 см * 7 смПредлага се в розов, зелен или син цвят.Към кутията получаваш подарък метални прибори, включват лъжичка и клечки за суши.Капакът може да се използва и като поставка за телефон, на който може за гледаш любим сериал/филм/ютубър...

Купи
Кутия за храна за училище - 2 модела
48.70лв.

Представяме ти един от нашите най-продавани модели кутия за храна за училище. Кутията е изработена от пшенична слама и не съдържа BPA (вредна пластмаса, която не се рециклира). Това я прави екологичен вариант, който обаче впечатлява с практичност и качество.Предлагаме два модела с различна вместимост - 850 мл. и 1100 мл. (квадратната кутия). При поръчка избери желан модел от менюто по-горе. Към кутиите получаваш и подарък - прибори от пшенична слама. Кутията и приборите са за многократна употреба. Пшеничната слама е много фин материал за разлика от стоманата и вредната пластмаса, поради тази причина е добре при измиване и употреба да се подхожда по-внимателно.Кутията може да се ползва в хладилник и в микровълнова фурна. При затопляне на храната трябва да се махне капака на кутията. Препоръчва се да не се топли в микровълнова фурна повече от 3 минути.Кутията е добре уплътнена със силиконов пръстен покрай капака, който предпазва от протичане.Двата модела имат и различно разпределение на отделенията, което можеш да видиш от снимките. Избери кутията, която най-добре пасва на твоите нужди...

Купи
Кутия за супа или друга храна от пшенична слама
34.70лв.

Нашата издължена кутия за храна е подходяща за съхранение на супа или други храни. Изработена е от пшенична слама, което я прави природосъобразна. Кутията не съдържа BPA (вредна пластмаса, която не подлежи на рециклиране).Вместимостта на кутията е 600 мл., а на снимките може да видите и размерите на кутията.Кутията е подходяща за микровълнова фурна. Но не се препоръчва топлене повече от 3 минути. При топлене е добре да се издърпа бутончето отгоре на капачето.Кутията не е тип термос, но въпреки това в торба с изолация би могла да запази храната топла за 2-3 часа.В секцията ни кутии за храна може да откриете и термос за супа.Предлагаме кутията в розов или зелен цвят.Подходяща е и за съхранение на други видове храни, различни от супа. Кутията е уплътнена със силиконово уплътнение против протичане.Чудесен комплект за подарък е с нашата друга екологична кутия от пшенична слама. Може да я видиш ТУК...

Купи
Стоманена кутия за храна с бамбуков капак
39.70лв.

Търсите здравословен и екологичен начин да съхранявате храната си? Кажете край на пласмасовите кутии за храна, които се ползват за кратък перидо от време, но пък за сметка на това замърсяват природата с десетки години.Нашата стоманена кутия за храна с бамбуков капак е идеална за вас! Изработена изцяло от естествени материали - стомана (304) и бамбуково дърво - тя е издръжлива и дълготрайна и може да се използва за различни ястия, закуски и напитки. Освен това не се оцветява от храна и не задържа миризма или вкус, което я прави лесна за почистване. Бамбуковият капак се затваря плътно, но не е предназначен за течна храна (супа). За по-здравословен живот с нулеви отпадъци, изберете нашата стоманена кутия за храна с бамбуков капак!Вместимостта на кутията е около 800 мл. Кутията е сравнително лека, тъй като бамбукът е доста лек материал. Сравнително по-лека е от другия ни модел със стоманен капак, който може да видите ТУК.Кутията НЕ може да се ползва в микровълнова фурна. Но може да се ползва в стандартна фурна, ако се махне капака. Също така може да се ползва и в миялна машина, но отново без капак.Измийте добре преди употреба. След измиване препоръчваме да се остави отворена, за да изсъхне...

Купи

Подобни публикации

Напишете коментар