Как да избера арома дифузер за етерични масла?

Как да избера арома дифузер за етерични масла?

Етеричните масла са растителни есенции с релаксиращи, пречистващи или ревитализиращи свойства. За да се възползвате напълно от предимствата им у дома, можете да изберете да ги разпръснете във въздуха. Ето ръководство за вас, за да намерите най-подходящия модел дифузер за етерично масло, да знаете как да го използвате и кое масло да изберете.

Дифузер за етерични масла, наричан още дифузер за ароматерапия, е устройство, което позволява на етеричните масла да се разпръскват във въздуха у дома.

Как работи дифузерът за ароматерапия?

Можем да намерим устройства, които работят с различни дифузионни системи:

- Небулизация

Дифузерът за етерично масло за пулверизиране позволява чрез вибрации, произвеждани от мотор, да се отделят маслените молекули и да се разпръснат във въздуха под формата на много фини частици. Има регулатор на мощността.

- Топлина

Мекият топлинен ароматерапевтичен дифузер работи благодарение на източник на топлина, поставен под контейнера, който съдържа етерични масла. Обикновено това е пламък (свещ), който позволява на маслата да се нагряват и по този начин благоприятства тяхната дифузия.

- Вентилация

Дифузерът работи по система, подобна на тази на вентилатор, който задвижва студен въздух, когато е активиран. Така леката вентилация изтласква етеричните масла във въздуха благодарение на въздушен поток с променлива интензивност и дисперсия.

- Атомизация

Атомизиращите етерични дифузери работят благодарение на система, наречена „студена” дифузия. Така той превръща етеричните масла в лека мъгла, която се разпространява във въздуха. Струя студен въздух се издухва върху маслата, като ги „разпръсква“ на фини капчици, които се разнасят из въздуха, което го прави по-малко сух.Кой модел дифузер да изберете?

При избора на модел дифузер за етерично масло трябва да се вземат предвид няколко критерия:

- Дифузионният метод

Дифузерите за етерични масла чрез студена система (пулверизация, вентилация) имат предимството да не влошават качеството на етеричните масла, които остават непокътнати по време на процеса на дифузия. От своя страна предимството на топлинните дифузери е, че те не излъчват никакъв шум за разлика от тези, които работят чрез пулверизиране, защото произвеждат малко „хрускане“. Обикновено са по-евтини и лесни за поддръжка. Те обаче работят чрез нагряване на маслата, което леко влошава качеството им.

- Зоната на дифузия

Площта, покрита от ароматерапевтичен дифузер, е вторият критерий, който трябва да се вземе предвид по приоритет. Неговата цена и размер ще зависят от този критерий: малък дифузер ще покрие по-малка площ от по-голям. Небулизиращите етерични дифузори са най-сложните и покриват по-големи повърхности. Покритата площ се измерва в "m2" и е посочена на продукта. Например, за стая или кабинет ще бъде достатъчен дифузер, покриващ около 15 m2. От друга страна, ако искате да го инсталирате в голяма стая, за предпочитане е да изберете по-широко покритие (25 m2).

Форматът 

Някои дифузери са представени в намален и номадски формат. Можем да ги вземем навсякъде (за пътувания, офис и др.). Те са практични и евтини, но покриват по-малка площ. От своя страна акумулаторните имат предимството, че могат да бъдат преместени в друга стая без нужда от щепсел или видим кабел.

Дизайнът (материал, форма)

Всеки дифузер е различен и ги намираме в голямо разнообразие от материали: дърво, стомана, пластмаса и т.н. Изборът е въпрос на вкус. Дървените като цяло са по-устойчиви от керамичните или стъклените, в случай на удар например. Разбира се, те са и по-екологичен вариант. Също така внимавайте да изберете модел, в който мръсотията не се вгражда лесно и не запушва дифузионната дюза.

По какъв повод да използвате дифузер за етерично масло у дома?

Дифузията на масла може да предложи различни приложения за вашето здраве:

- Можете да изберете да разпространявате етерични масла в дома си превантивно. В този случай преди студения сезон може да се използва например смес от тонизиращи етерични масла.

- За лечение на симптом като затруднено дишане поради назална или бронхиална конгестия, можете да използвате пречистващи масла за пречистване на въздуха. Между другото, евкалипт, розмарин или мента могат да ви помогнат да дишате по-добре.

- В случай на липса на енергия или настинка, можете също да разпръснете ободряващи масла като цитрусови или мента, които могат да имат ободряващ ефект върху тялото ви.


Свързани продукти

Екологичен арома дифузер за етерични масла Екологичен арома дифузер за етерични масла РАЗПРОДАДЕНО
Екологичен арома дифузер за етерични масла
15.70лв.

Предполагам, че знаеш какво е арома дифузер?Неговата основна функция е да разпръсква аромат в стаята като по този начин създава уют и влияе положително върху влажността на въздуха. Напоследък арома дифузерите са много популярни, тъй като те са перфектно допълнение към всеки дом или офис, понеже са гаранция за релаксиращо преживяване, по-приятна атмосфера и не на последно място - спокоен сън.От екологична гледна точка, обаче има два проблема със стандартните арома дифузери:- Работят с ток- Корпусът им е изработен от вредна пластмасаТук ти предоставяме алтернатива - за първи път, наистина природосъобразен арома дифузер, който е изработен изцяло от дърво.Истината е, че този арома дифузер не произвежда пара, но благодарение на специално проектирната форма, избора на дървесина и уникалния си дизайн, той ароматизира помещението дори по-добре от стандартните дифузери, съдържащи пластмаса.Как работи?Достатъчно е да добавиш 3-4 капки етерично масло по избор в сърцевината на арома дифузера, след което да го поставиш на място близо до теб.Благодарение на специфичната форма на цвете, вдлъбнатините и дизайна на арома дифузера, проникването на етеричното масло става бавно и плавно. От своя страна естественото дърво засилва аромата на етеричното масло. Тези два факта водят до силен и по-траен аромат.Размери: Височина- 2см , ширина- 4,5 см. Продукта се предоставя в три цветови варианта, можеш да избереш желания цвят при поръчка...

РАЗПРОДАДЕНО
Аромадифузер с етерични масла за овлажняване на въздуха
59.90лв.

Търсите продукт, който може да подобри качеството на въздуха в дома ви, като същевременно ви осигури релаксация? Не търсете повече, тук имаме едно интересно предложеие за Вас - аромадифузер с етерични масла. Този иновативен продукт разпръсква вода и етерични масла в дома ви, като ви осигурява различни ползи. Добавете в резервоара до 500 мл. вода и няколко капки от любимото си етерично масло и оставете дифузера да работи. Ще се насладите на подобрено качество на въздуха, релаксация и дори по-добър сън. Аромалампата има 7 LED светлини (цветовете се сменят) и работи от 6 до 10 часа с едно зареждане, което я прави чудесен вариант за дългосрочна употреба. Освен това има възможност за регулиране на силата на парата - силна/слаба, и дори прекъсната (на всеки 30 секунди) режим на работа.Този ултразвуков дифузер е идеален за овлажняване на въздуха и подобряване на здравето и благосъстоянието ви. Елегантният, минималистичен дизайн ще изглежда чудесно във всяка стая. Работейки под 35 dB, той е достатъчно безшумен, за да го използвате през нощта. С вместимост от 500 ml може да покрие до 40 квадратни метра площ. Дифузерът разпръсква и етерични масла, което го прави чудесен избор за ароматерапия. Той е изработен от материали, които не съдържат BPA, което го прави една идея по-екологичен. Разбира се предлагаме на 100% zero waste аромадифузер, който обаче не разпръсква пара във въздуха. Може да го видите тук.Все пак този продукт е едно от малкото неща в нашия дом, което съдържа пластмаса, но усещането за уют, което ни придава е неповторимо и затова ние лично го ползваме често. Просто парата и светлинките са нещо, което създава настроение за малки и големи...

Купи

Подобни публикации

Напишете коментар